vrijdag 11 oktober 2013

Hoe bak je met amandelmeel?

Amandelmeel, velen hebben er nog nooit van gehoord. Anderen wel, maar hebben geen idee wat het nou precies is. Toch zijn er al een heleboel mensen die regelmatig bakken met amandelmeel.

Wat is amandelmeel?
Amandelmeel is niets anders dan gemalen amandelen.
Let op: amandelmeel is niet hetzelfde als amandelpoeder. Dat wordt namelijk gemaakt van uitgeperste amandelen- ook wel amandelpulp genoemd - waarbij het vet als is verwijderd om er amandelolie van te maken. Amandelpoeder bevat veel minder van de oorspronkelijke gezonde voedingsstoffen en is daarom ook een stuk goedkoper. Ga je amandelmeel kopen, let dan gewoon op de prijs: betaal je zo´n 16 euro per kilo, dan heb je te maken met echt amandelmeel. De goede variant dus.

Hoe en wat bak je met amandelmeel?
Met amandelmeel kun je gewoon brood, koekjes, pannenkoeken en cake bakken. Eigenlijk wat je ook met andere meelsoorten bakt. Je hebt er zelfs minder van nodig dan je met standaard meel gebruikt omdat je met eieren voor volume zorgt. Dit is een lekker voorbeeld van een lekker recept van amandelmuffins.
Bak nooit op een hogere temperatuur dan 180 graden, anders heb je kans dat het eerder verbrandt dan het gaar is. Steek er een satéprikker in als je denkt dat je baksel gaar is. Komt deze er droog uit, dan is het goed. Is het bijna gaar maar wel al erg bruin? Doe de oven dan uit en laat het in de warme oven nog even nagaren.

Waar kun je amandelmeel kopen?
Amandelmeel kun je tegenwoordig bijna overal krijgen: bij de bakker, in de natuurwinkel en je kunt gelukkig ook gewoon online amandelmeel kopen.Wil je regelmatig amandelmeel kopen? Dan is het goedkoper om het in kilozakken te kopen. Je kunt zelfs 10 kilo amandelmeel in een keer aanschaffen, maar dan moet je wel echt een grootverbruiker zijn!

Koop je meerdere verpakkingen tegelijk  dan geven veel webwinkels een zogenaamde staffelkorting. Dit houdt in dat je korting krijgt als je meer dan een x aantal tegelijk bestelt. De houdbaarheid is vaak wel ruim 1 jaar, maar vraag het voor de zekerheid toch even na, voor je in een keer veel amandelmeel tegelijk bestelt.

Succes met bakken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten