vrijdag 18 oktober 2013

Biologische kruidnoten voor Sinterklaas?

Zoals alles bijna biologisch verkrijgbaar is, zo zijn ook sinterklaasproducten in de bio variant te vinden.

Natuurlijk zullen velen zélf thuis pepernoten en kruidnootjes bakken, al dan niet biologisch. Toch zijn er genoeg die daar geen tijd voor hebben en in de winkel of op internet gaan zoeken naar biologische pepernoten.

Kruidnoten van biologische komaf zijn eigenlijk overal al wel te krijgen, elke biowinkel heeft ze vaak wel liggen rond Sinterklaas. Deze kruidnoten zijn vaak gemaakt van tarwemeel. Velen zullen echter ook op zoek zijn naar spelt kruidnoten, omdat ze de voorkeur geven aan speltmeel. Speltmeel is namelijk gezonder dan tarwemeel, vult beter en de gluten zijn van een andere samenstelling, waardoor ze fijner zijn voor de spijsvertering.

Behalve spelt pepernoten, zijn er nog meer sinterklaas producten van speltmeel of speltbloem op de markt. Zo is er gevuld speculaas, zijn er spelt amandelkransjes en zijn spelt speculaaskoekjes immens populair, en niet alleen in het najaar.

Je ziet het, ook sinterklaaskoekjes zijn verkrijgbaar in biologische variant en zelfs met speltmeel. Zelf bakken is lekker, maar met echte biologische sinterklaasproducten uit de winkel zit je ook prima. Ook hierin zitten natuurlijke ingrediënten en ze zijn dus veel gezonder dan de goedkope massavarianten in de supermarkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten